Contact

Contactgegevens:

Mondial Movers Projectmanagement
Kelvinring 52B
2952 BG ALBLASSERDAM
Tel: 078-6990333
Fax: 078-6990335

E-mail:

U kunt ook contact met ons opnemen via info@huisvestingsprojecten.nl , wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op .

Persoonlijk contact:

U bent welkom voor een kopje koffie, maak echter wel een afspraak en dan zorgen wij voor een goede ontvangst.

Hoofdkantoor Mondial Movers, Mondial Movers Projectmanagement, MMP
Kantoor van Mondial Movers Projectmanagement in Alblasserdam

 

Over Alblasserdam, overgenomen uit Wikipedia.

De ontstaansgeschiedenis van Alblasserdam is nauw verbonden met het afdammen van de rivier de Alblas. De eerste afdamming vond plaats in 1277, op het grondgebied van het tegenwoordige Oud-Alblas. Rond 1280 vond de tweede afdamming plaats, met een nieuwe dam zo’n 50 meter ten oosten van de huidige locatie. In 1599 werd de dam verplaatst en vervangen door een schutsluis. Deze heeft tot 1997 gefunctioneerd en is toen – in het kader van dijkverzwaring en de teloorgang van beroepsvaart op de Alblas – wederom vervangen door een dam. De naam Alblasserdam wordt voor het eerst genoemd in een kroniek van Melis Stoke uit 1299.[1] Pas op 27 mei 1447 werd Alblasserdam zelfstandig als ambachtsheerlijkheid. Voor die tijd vormde het één geheel met Oud-Alblas.[2]

In de geschiedenis van Alblasserdam heeft water een grote rol gespeeld. Naast de rivier de Alblas, waar Alblasserdam zijn naam aan ontleent, is de rivier De Noord van groot belang geweest voor de groei van Alblasserdam. Door de ligging aan deze rivier was Alblasserdam een gunstige vestigingsplaats voor industrie. Toch kwam pas vanaf het einde van de 18e eeuw de scheepsbouw in het dorp echt op gang[3]. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor de familie Smit. Alblasserdam heeft in de loop der tijd diverse scheepswerven gekend, waaronder de “Oude werf” van Cornelis Smit; Verolme Scheepswerf Alblasserdam van Cornelis Verolme; en “Werf de Noord”, van Jan Ulrich Smit, die later opging in Van der Giessen-de Noord. Tegenwoordig worden in de werf van Oceanco luxe jachten afgebouwd.

De ligging aan het water bracht ook nadelen met zich mee; in de jaren tussen 1350 en 1821 liep de Alblasserwaard 32 keer onder water. Ook de watersnood van 1953 trof een gedeelte van Alblasserdam.

In de meidagen van 1940 werd gevochten om de bij Alblasserdam gelegen Brug over de Noord. De gevechten mondden uit in een bombardement op 11 mei 1940, waarbij het oude centrum van Alblasserdam zwaar werd getroffen. De historische Kerkstraat en de karakteristieke dijkbebouwing langs de rivier de Noord zijn echter grotendeels bewaard gebleven.